onsdag 3 april 2019

Det händer en del ändå

Jag har Ebba hos mig nu. Har haft henne mycket nu. Hon är sjuk. Hon har en stor tumör på hennes juver. Och den kan vi ej operera på grund av hennes ålder. Hon får absolut inte komma åt den, hon vill slicka på den hela tiden men det får hon inte för att inte göra den värre. I början använde vi en vanlig tratt, men jag ville testa en annan variant som jag trodde skulle va lite bekvämare. Så jag köpte en sån där uppblåsbar krage, hjälpte inte så det blev tratten igen. Men hon lyckades i alla fall att komma åt sin tumör, nu använder vi hundblöjor som skydd. Och då tumören vätskar så vi lägger i en binda i den. Och det funkar hittills bra. 
Hon har inte ont, vilket är huvudsaken. Hon leker, sover, äter och mår för övrigt bra. Vi tar givetvis av blöjan under promenaderna och byter bindan. 
Skulle hon börja få ont finns det inte mycket att göra. Då måste vi låta min fina fina Ebba somna in.. huvudsaken är att hon inte lider!

I måndags började jag i DBTgruppen här i Varberg. Jag kommer gå i en gång i veckan, två timmar per tillfälle. Det känns bra att saker börjar hända här i Varberg. Jag träffar min öppenvårdskontakt en gång i veckan. Det mobila teamet kommer till mig en gång i veckan. Nästa vecka ska jag på besök på psykiatrins dagvård. Det känns bra. Vet inte riktigt hur dagarna ser ut när man är där. Men det är individuellt hur många dagar i veckan man är där. Så jag (om jag börjar där) vet inte hur ofta jsg kommer va där men man får 10 veckor på en remiss. 
Nästa vecka är det även nytt SIPmöte. Förra gången kunde jag ju inte va med tyvärr. Men jag ska se till att va det denna gång. 

När jag varit på akuten har jag varit där själv. Det är något jag är väldigt "glad" över att jag lärde mig på Finjagården. 
Bemötandet jag fått på akuten har varit lite olika. Vissa är snälla och förstående och andra lite mindre. Men lösningen med lustgas finns inte här, så det har varit lite olika hur läkarna velat/kunnat hjälpa mig. Men jag har blivit lagad och det är huvudsaken ..!

Igår var jag hos tandläkaren. Lagade tre hål! Var där nån vecka innan och lagade några provisoriskt som dom igår lagade permanent. Var så bedövad att jag knappt kunde prata efteråt! Och det känns verkligen obehagligt!! Fy fan. Men förhoppningsvis behöver jag inte gå innan jag har nästa tid hos tandhygienisten i september! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar