fredag 26 april 2019

Fastnat

Jag har börjat på dagsjukvården nu. Jag var där i tisdags och idag. Det känns faktiskt bra! Idag pysslade jag ihop en namnskylt till mitt skåp. Blev väl helt ok iaf. Jag var bara en halvdag där idag då jag hade tid på vpm efter lunch. Så jag gick direkt efter lunchen vidare till vpm. Jag hade dumt nog glömt mina veckakkort, kom på det när jag var halvvägs till sjukhuset (dagsjukvården ligger på sjukhuset) så det var försent att vända. Men men. Sånt händer...;-)
På måndag ska jag vara på dagsjukvården kl 9 och till eftermiddagen. Vi har lite raster mellan de olika grejerna på schemat och en timmes lunchrast. Då kan man gå ut och röka tihi.
Jag har inte träffat så många andra patienter de två gångerna jag varit där. Så det har varit väldigt lugnt. 

Besöket på vpm började med en av de mest ångestladdade sakerna som finns. Att väga mig och låta någon annan se mina siffror. Men det gick väl helt ok ändå. Maten har skitit sig totalt om man säger så. Har fastnat ordentligt... Jag vet att jag måste äta men det går inte. Det positiva eller vad man nu ska säga är att jag nu skär mig väldigt sällan när jag svälter mig. Idag har jag varit skadefri i 4 hela veckor. Inga sår, inga helvetiska besök på akuten och det känns så otroligt skönt. 
Min omgivning säger till mig att jag måste börja få i mig mer näring och jag vet att de har rätt. 
Men det är så otroligt svårt! Och jag har liksom fastnat, Matspöket bara skriker NEJ!. 
Har fått en vikt jag ej får gå under om jag vill fortsätta i DBTgruppen. Att gå under den gränsen får inte hända. Jag måste få chans att fortsätta min behandling! 
Men det är egentligen inte vikten som är problemet. Det är min ork och energi. 

Ebba kämpar på! Vi använder blöjan med binda i som vi byter fyra gånger om dagen efter varje promenad. Hon mår bra men är lite trött ibland. Kan nog bero på både hennes ålder och att det börjat bli varmare. Igår tog hon och jag bussen till djuraffären och hon fick sina klor klippa. Vi var snabba som tusan. Hann åka med samma biljett dit och hem. De är lite snåla här i Varberg. I Hässleholm kunde man åka 3 timmar på samma biljett. Här är det 1 timme! 

I morgon blir det gekås och handla lite kläder för varmare väder! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar