måndag 3 december 2018

Kontrakt

Nu har jag varit här i nästan exakt två månader. 
Och idag skrev jag på ett kontrakt, att jag vill att påbörja behandling här. Jag fick lite betänketid på mig bestämma om jag ville ge mig in i en behandling eller ej och bestämde mig för att göra det. Vad har jag att förlora? 
Vi satte upp de första målen vi ska jobba mot och det är också olika punkter som jag förbinder mig att följa och även som min terapeut förbinder sig att följa. Typ "regler". Kontraktet sträcker sig för en månad framåt sedan skriver man ett nytt. Jag har inte fått besked än av Varberg om jag får förlängt här, har bara beviljat till 2/1-19. Men jag hoppas verkligen få besked snart att jag får stanna! 
Jag har just nu färdighetsträning tre gånger i veckan och jag träffar min terapeut två gånger i veckan.

I helgen var min pappi med sällskap här. Vi åkte först på julmarknad en bit utanför Kristianstad och sedan in till Kristianstad centrum. Det är en jättefin stad måste jag säga! Vi fikade och sedan gick vi i affärer. Vi svängde in en snabbis på citygross också då jag passade på att handla ordentligt med dricka eftersom jag hade tillgång till bil ;-). Vi hade i alla fall det jättetrevligt och jag fick en jättefin termosmugg av pappi! 

Jag åker numera med bussen själv och handlar när jag behöver. Dock är det lite jobbigt då det tar 20 minuter att gå till bussen. Dit är väl inte så jobbigt men hem.. det är ganska tufft när man dricker så mycket läsk dom jag.

Imorgon kommer gasellen hit. Jag tror att det är båda mina kontaktpersoner som kommer. De kommer vid 11. Och på lördag kommer jag få besök igen. Inte helt 100% säker på vilka som kommer men jag vet iaf att mammi gör det. Det är många besök nu. Men jag fyller år på söndag! 27 jävla år!

Jag går som sagt på färdighetsträningen 3 gånger i veckan och får då tre hemuppgifter i veckan. Mån-tor, tis-tis och tor-mån. Det är ganska svårt för mig men det erbjuds läxhjälp av terapeuterna efter morgonsamlingen. Är uppe i tid varenda morgon. Har inte missat en enda morgonsamling hittills. Försöker alltid hinna ta en cigg innan den som är 8.40 varje vardag. 
Och jag försöker delta så mycket jag kan i de övningar vi börjar varje dag med. Ibland är det jobbigt att hålla fokus så tidigt på morgonen. 

Jag är fortfarande ganska isolerad men har varit i aktiveringen tre gånger nu iaf nu. 
Jag har börjat på en drömfångare! Det är mycket pilligt men jag hoppas få till det så det blir en fin en. 
Men just nu har jag slutat rida, i alla fall tagit en paus. Jag får inte längre åka till hästprogrammet då man bara får gå fem gånger och det har jag gjort nu. Och den "vanliga" ridningen har jag tagit en paus från då det inte känns så bra att rida där just nu. Känner mig inte trygg eller vad jag ska säga där. 
Men på söndag ska vi åka skridskor! Yeay det gillar jag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar