onsdag 8 februari 2017

Inte helt godkänd

Ja, i fredags gjorde jag min sista dag på praktiken. Och ja... jag blev inte godkänd på det här med kommunikationen, vilket känns förjävligt! Jag har gjort mitt allra bästa, och jämfört med hur jag var i börjar har min utveckling varit enorm! Och det tycker jag är det man ska jämföra med. Och faktiskt ha med i bedömningen att jag faktiskt har den diagnos jag har. Det som tar en vecka för en annan kanske tar 8 veckor för mig. Jag är rädd för gamla människor då jag tycker det är så jobbigt att kommunicera med dem när de hör, ser eller inte själva kan svara tillbaka! Men jag var där i fyra veckor, och jag utvecklades och gjorde det bästa jag kunde utifrån mina egna förutsättningar. Och det tycker jag faktiskt att min handledare skulle räkna in i bedömningen och ta hänsyn till eller vad jag ska säga. Vad detta innebär vet jag inte. Och vafan, jag vet precis vad jagska jobba med, Jag vet att jag har stora kommunkationspriblem, men jsg gjorde ju mitt bästa och man borde ju räkna in detå bedömningen. Och vad hade det gjort om handledaren satt mig på lägsta betyget mej ändå godkänd, eftersom jag gjorde mitt absolut bästa! Om jag måste göra om praktiken eller nåt sånt. Det hoppas jag verkligen inte. För det vill jsg inte! Ska prata mer med min lärare i morgon. 

I morgon är det dags för stallet igen vilket jag verkligen ser fram emot! Red i min nya grupp förra veckan och det gick bra. Dock har jsg blivit bortskämd av att rida i en grupp med endast tre andra så det kändes väldigt trångt. Och jag har en teori. Vet inte om det stämmer. Men jag har fått för mig att jag bara har växlat mellan de två hästar jag har för att jag vägt för mycket för att få rida på de andra. Och nu har jsg gått ner lite i vikt. Så jag får se om den stämmer, eller om de låtit mig rida bara de hästarna för att jag känner mig trygg med dem, i alla fall den ena och känner dem. Dum teori kanske, men det är så jsg tänker... 

Mitt mående är väl inte der bästa. Det är upp och ner. 
Dock skulle jag vilja ha en ny vb som inte för att jsg blir så tung i huvudet, speciellt dagen efter. Det gör ju att jag undviker att ta den på kvällen om jag ska till skolan dagen efter. Men jag har min älskade kedjeväst och den hjälper faktiskt en del! Men jag har väldigt jobbiga och svåra tankar som är så svåra att bli av med. 
Ebba har varit hos mig lite nu och hon är så underbar! Hon är en bra medicin mot ångest! 






4 kommentarer:

  1. Tråkigt höra. :( blev själv inte heller godkänd på en praktik i omvårdnadsprogrammet (men blev det sen) och själv var jag tvungen göra om praktiken , annars fick jag inte gå vidare med att läsa de andra kurserna. Men skolorna kanske ser olika ut. Hoppas det kommer att gå bra.

    SvaraRadera
  2. De måste ta hänsyn till din diagnos! http://www.skolverket.se/bedomning/betyg/elever-med-funktionsnedsattning
    Du har rätt att få särskilt stöd och om du trots det inte når betygskraven så finns en undtantagsbestämmelse som säger att läraren får bortse från enstaka betygskrav.

    Jag är nästan 100 % säker på att du inte har vägt för mycket för att få rida vissa hästar utan du har säkert fått rida de hästar du är trygg med! Jag har hållit på med hästar i över 15 år och jag har sett bilder på dig här i bloggen så jag kan nästan helt säkert säga att det är så :-)
    Kämpa på <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. En nyfiken fråga bara, gäller skollagen även universitet/högskola? Är inte helt säker på det nämligen http://www.studera.nu/livet-som-student/lag-och-ratt-pa-hogskolan/lagar-och-regler-pa-hogskolan/

      Radera
    2. Det vet jag faktiskt inte :/

      Radera