onsdag 28 juni 2017

Frivillig inläggning

Jag är tillbaka på 23:an. Fast denna gång frivilligt, efter att ha besökt akuten tis, ons, tor, lör och två gånger på måndagen. Akuten skickade mig till psyk två gånger men jag valde båda gångerna att åka hem. Mina ben är helt trasiga och jag är helt slut! Min kropp är verkligen trött nu. 
Men igår lyckades min pappa och min samtalskontakt på vpm övertala mig att åka in frivilligt tippa psykakuten. Så det gjorde vi. Jag fick vänta i många timmar innan det var min tur att träffa läkaren. Hon var helt inne på att lägga in mig då situationen just nu är ohållbar! Min kropp orkar inte mer och behöver vila. Sedan är det ju det här med maten också. Att jag måste få i mig med näring, än jag får nu. Jag brukar äta framför allt på fredagar och ibland något däremellan. Och när jag inte får i mig näring (förutom att svimma och få blodtrycksfall) blir det svårare för kroppen att läka mina sår. Men att få i mig mer näring... Jag vet att jag behöver det, men Min hjärna säger nej och Jag vågar inte gå emot. Jag jag varken vill eller kan. 

Men men, nu är jag här. Det är första gången någonsin som jag åker in frivilligt till psyk. De andra gångerna jag lagts in frivilligt har det varit så att jag redan är på sjukhuset och läkaren då och vill lägga in mig. Men denna gång packade jag min väska hemma och åkte in till psyk. Det tog emot, då jag helst inte ville komma hit. Men jag blev övertalad och känner ju själv att situationen hemma är ohållbar. Jag orkar inte ha det så! Jag måste få vila, både min hjärna och min kropp. 

4 kommentarer:

  1. Du är så jävla bra Julia! Jag blir stolt över dig, att lägga in sig själv frivilligt är svårt. Men du gjorde det! Hoppas nu du får den hjälpen du behöver! Kram! <3

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är både modigt och starkt av dig att åka in frivilligt <3

    SvaraRadera
  3. Det är när det är som svårast vår karaktär prövas hårdast. Du är superstark. Bra gjort av dig att lyssna på de som vill hjälpa dig.

    When you try your best but you don't succeed
    When you get what you want but not what you need
    When you feel so tired but you can't sleep
    Stuck in reverse

    When the tears come streaming down your face
    When you lose something you can't replace
    When you love someone but it goes to waste
    Could it be worse?

    Lights will guide you home
    And ignite your bones
    And I will try to fix you

    High up above or down below
    When you're too in love to let it go
    If you never try you'll never know
    Just what you're worth

    Lights will guide you home
    And ignite your bones
    And I will try to fix you

    SvaraRadera
  4. Snälla Julia ät något litet! Om så det bara är potatismos eller smoothies. Eller kanske mosade grönsaker så du slipper tugga, vet ju att du har problem med det. Om du äter regelbundet så kommer du inte gå upp i vikt, för när du bara äter ca en gång i veckan så ställer kroppen in sig på "svältläge". Om du då inte har ätit på ett par dagar o sen äter så kommer kroppen börja äta på dina muskler och du kommer gå upp i vikt direkt. Men inte om du äter regelbundet. Kram Julia och kämpa på! ❤️

    SvaraRadera