lördag 6 oktober 2018

Några dagar har gått

Nu har jag varit här på Finjagården i några dagar.
Det har gått ganska bra. 
Mitt rum jag fick är jättefint! Och sängen är skön. Jag har även en egen toalett, det trodde jag inte att jag skulle ha ;). 
Enheten jag hamnat på heter loftet. 
Jag tror att jag kan få rätt hjälp här. Just nu fokuserar jag på att komma in i alla rutiner. Det är ganska många "regler". Varje morgon på vardagarna är det morgonmöte. Då går man igenom dagen, och gör även en övning. Typ medveten närvaro. Det har varit lite jobbigt, då man efter att övningen är slut ska berätta inför alla hur det gick för en. Varje morgon ska man då beställa om man vill ha mat eller ej under dagen. Om man inte är är med på mötet och beställer får man ingen mat. Jag behöver dock inte beställa då de lagar specialmat till mig. 
Så även om jag på morgonen inte kryssar i listan kommer det mat till mig ändå. 
Om man inte äter får man ej sitta med vid matbordet. Så om jag vill ha te eller liknande i stället måste jag vänta tills måltiden är över. Men för övrigt får man dricka te när man vill. 
Köket har lagat släta soppor till mig vid måltiderna då jag hade sagt på inskrivningssamtalet att jag ibland äter släta soppor (sa även gröt och välling). Det har dock inte gått så bra att äta sopporna så jag pratade med personalen och sa att jag har lättare att äta välling och gröt. Så hon har pratat med köket och de lagar det i stället till mig. 

Igår vågade jag faktiskt åka med till Ica maxi med flera andra boende. Vågade först inte men sedan ändrade jag mig och följde med. Och det behövde jag verkligen. Jag får panik om jag inte har lightläsk! Jag hade med mig ganska många flaskor när jag kom men kände att jag ville köpa fler för att vara säker på att de inte tog slut. 

Igår började jag och min KP fylla i massor av papper. Vad mina problem är och vad jag vill ha hjälp med. Hann inte med alla papper men vi ska fortsätta nästa vecka. Jag har även haft en träff med min terapeut.

Det känns ganska bra att vara här, har dock lite svårt att skilja på boende och personal. Men det lär jag mig förhoppningsvis snart. Men alla är jättesnälla, både boende och personal. 

2 kommentarer:

  1. Vilken bra start. Känns fint att du vågar utmana dig själv och vara delaktig. Starkt jobbat
    Bamsekram pappa.

    SvaraRadera
  2. Vad bra att det känns bra! Hejja dig!! Jag har em fråga, svara bara om du vill det. Jag funderar på din mat. Är soppor (o gröt och välling) det enda du äter? Varför? Och hur får du i dig näring, vitaminer o sånt? Får du näringsdrycker, dropp eller hur klarar du dig?

    SvaraRadera