söndag 2 december 2012

SNÖ!

Nu har vintern kommit! Här är det säkert 3-5 cm snö och det snöar fortfarande!
Blir lite jobbigare nu att ta sig ut på frigång när det är så kallt och blåsigt.

Jag var i stallet igår. Jag red i den nya gruppen. kändes mycket bättre, är mer på samma nivå som de andra. Det gjorde mig inte lika (eller alls) ledsen efteråt som det brukade bli när jag inte lyckas rida som de övriga i gruppen. Så det var skönt.
Men jag blir lite ledsen.. jag har ridit i ca 3 år. När jag rider med folk som ridit lika mycket eller mindre klarar de saker som jag inte gör. Jag är väldigt kass på att rida rent ut sagt. Jag är rädd och osäker, blir bara mer och mer rädd och osäker känner jag.
Hästarna behöver vara sparka lite med framhoven och jag blir livrädd.
Fick en lugn häst i går. Som jag ridit innan. Men när jag skulle göra iordning honom gick det inget bra. Han började sparka med framhovarna och jag blev jätterädd. När jag försökte ta hoven för att kratsa den sparkade han med den och jag backade genast. En mamma till ett av barnen som rider kom och hjälpte mig. Och sen kom det en liten flicka som var jättesnäll och hjälpte mig att göra iordning honom. Hon gjorde honom lugn och så när jag fixade med sadeln m.m. Jag tror att hästen på en gång kände min osäkerhet och rädslan. Varför jag har blivit så rädd vet jag inte. Jag tror det beror på mitt uppehåll jag hade. efter det kände jag mig så osäker och att jag inte riktigt vågade lite på hästarna. Dels har jag ju bytt ridskola i en ny stad. jag kände ju hästarna i stallet hemma och gör inte det här. Det tycker jag är skitjobbigt. och ofta i stallet här har man fått en iordninggjord häst. Då lär man ju inte känna dem på samma sätt, bara hur de är när man rider dem.
Men det är bara att fortsätta! Jag tänker inte ge upp. jag ÄLSKAR hästarna och ridningen och ja... jag verkligen älskar det. Jag kan inte föräställa mig ett liv utan hästar.
Kanske tar det fem år för mig att hamna på samma nivå som det för nån annan bara tar två år. Kanske är det så. Jag kanske behöver lite mer lektioner än andra, jag vet inte. jg kanske behöver göra en övning 10x fler än de andra innan det blir rätt.
Igår var jag på bio med en personal! "call girl", den svenska filmen. Skitbra! Det var jättetrevligt och mysigt!

1 kommentar: