fredag 30 december 2016

Uppdate från Hongkong!

Sitter på hotellrummet nu. Resan hit gick mycket bra! Har aldrig varit så här långt från Sverige! Vi bytte plan två gånger. Var dock rädd när vi flög till Danmark då det blåste nåt fruktansvärt! Men sedan när vi gick på plan nummer två som skulle ta oss till Beijing blev så jävligt paff! Vilket jätteplan det var! Gigantiskt!! Det var häftigt! Sedan bytte vi plan igen som flög oss till Hongkong! Resan var lång lång lång men så värt!! Hotellet är fint! Små rum, men jag tycker hotellet är mycket trevligt och fräscht! 
Vårat hotell ligger perfekt. När centrum och i ett trevligt område med både marknader och ställen att ära på. Dock har jag haft riktigt svårt att hitta någots TT äta! Inte lätt alls! Har dock hittat en majssoppa som är sjukt god! Ska köpa med några påsar hem! 
Vi har varit uppe på Viktorias peak! Den låg på Hongkongön så vi tog båsen över. Victorias peak är ett stort köpcentrum som ligger högt uppe på ett berg. Man åker ett tåg upp dit i en mycket brant sluttning. Häftigt var det men bara för att komma på tåget fick vi köa i över en timme. Men det var det värt då vi såg ut över hela ön, med alla skyskrapor. 

Vi har även varit på ladeis Market. En stor marknad som har det mesta. Har hittills shoppat en del. Lite kläder, Pokémonnattlinne, mobilskal, paraply m.m.

Idag har vi åkt tunnelbana/pendel. Var väl inte så lätt att hitta när vi skulle byta tåg men det gick bra ändå! Gick förbi en marknad som sålde fiskar. De sålde även små sköldpaddor och små grodor. Säker flera hundra i små byttor. Blev riktigt illa till mods när jag såg det!
Blev lite shopping även idag!
Vi har strosat länga hela Mathan road idag. 

 I morgon är det nyår. Har väl inte bestämt till 100% vad vi ska göra än! Men jag tror att upplevelsen när klockan slår 00.00 är nog jävligt grym! 

Ska eventuellt åka till en trädgård som tydligen ska ligga mitt i stan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar