tisdag 10 januari 2017

Första dagen på praktiken!!

Nu sitter jag i min soffa med täcke och min underbara värmefilt det har varit en lååååång dag.
Jag gick upp 5(!) då jag behöver en bra tid på mig att vakna till ordentligt när jag ska göra något. 
Gjorde mig iordning, packade väskan med kläder, skor och mat. Det blev en shake till frukost och soppa till lunch. Sedan begav jag mig till östergården, som då är min praktikplats. Var inga problem att hitta, trots att mitt lokalsinne är typ i botten. Jag började klockan 7. Var där en liten stund innan. Möttes av en personal som gav mig kläder. Det var en så sjuk känsla att faktiskt ha på mig "riktiga" arbetskläder. Kändes grymt faktiskt. Sedan pratade jsg och min handledare lite. Som sagt ska jag vara hennes skugga eftersom jag är helt ny med absolut inga erfarenheter i detta yrke (inte i något). 
Jag följde henne och hon hjälpte de boende med morgonrutinerna. Sedan satte sig alla personal och åt frukost tillsammans. Drack min shake och det kändes bra! 
Min osäkerhet är extrem, men det ser jag inte som ett problem. Med tiden kommer det lösa sig automatiskt, det tror och hoppas jag på!  Det var mycket personal i dag så det blev lite tid man bara satt och pratade. Eller jag lyssnade mest ;-). På min rast fick jag gå ner i personalrummet och äta. Det var bara jag i princip så det kändes bra att då sitta ensam och äta min soppa. Jag bytte sedan kläder för att kunna röka och gå till Willys. (Hade panik i morse då min deospray nästan var tom). Innna lunch var jag ganska trött men sedan kändes det bra. På slutet satt jag och min handledare och löste korsord med två små damer som bor där. Det var trevligt! Kände mig lite tveksam ett tag om jag verkligen skulle klara av att vara där med alla gamla i fyra veckor. Men mot slutet började jag bli mer säker att det visst kommer att gå bra! Förhoppningsvis blir det lättare om jag lär känna de boende lite mer...  men personalen som jobbar där är så trevliga hela bunten!! 
  I morgon börjar jag 7 igen. Så det blir snart till att sova för att gå upp tidigt igen ;-). 
Btw så har jag börjat trappa ner min sömnmedicin. Tar melatonin två stycken varje kväll, men bara 0-1 propavan i stället för två varje kväll. Konstigt nog är jag mycket mer utvilad än när jag tar dem! Jag vaknar inte med huvudvärk och inte med världens tungaste ögonlock! Så det ät skönt att slippa, speciellt när man ska upp klockan 5;-) 

Imorgon ska jag eventuellt ha med mig yoghurt till frukost! 





1 kommentar:

  1. Otroligt vilka framsteg du har gjort med dig själv! Var stolt! ❤️

    SvaraRadera