fredag 20 januari 2017

Lättat mitt lilla hjärta

Det gör väl sådär med praktiken. Har jobbat nu mån-fre så äntligen är det dax för lite helg. 

Jag hade utvecklingssamtal med min lärare på miroi och min handledare på östergården. Det gick bra! Jag har fått några mål som jag ska uppnå. De är att borsta tänderna, duscha/tvätta och mata de äldre. I början av veckan fick jag göra lite småsaker, som sedan stannade av. Mycket på grund av min egen förmåga att inte kunna ta egna initiativ, vilket jag har så jävla svårt för. Vissa dagar går jag hem och är glad, medan vissa går jag hem och är ledsen. Jag känner mig så jävla värdelös som inte själv kan erbjuda mig att hjälpa till, även med de enklaste grejerna som till exempel att duka. Men idag fick jag nog. Jag hade inte min vanliga handledare idag, då jag bytt bort en dag längre fram så jsg fick jobba idag istället. 
Då skulle jsg fråga "kan man få underkänt i praktiken". Efter jag ställt frågan bara flöt allt på. Alt som tyngde mitt hjärta fick jag ur mig. Jag berättade min ängslan och rädsla över att ta egna intiativ, att jag inte alls vill vara såhär tillbakadraget egentligen men att det är så svårt. Jag berättade att jag själv inte vill fortsätta att bara stå och glo som ett fån för att jag är så rädd att erbjuda min hjälp. Jag sa också att om jag fortsätter som jsg gör nu kommer jsg definitivt inte nå mins mål. Att jag måste börja successivt för att detta ska fungera. Jag sa också att jag har så svårt med de äldre som hör dåligt då jag tycker det är ganska jobbigt att höja rösten. Fortsätter jsg som jsg gör nu kommer jsg inte klara der här!
Jag ska prata lite mer med min handledare som jag kommer träffa på måndag så vi kan se tillsammans vad jag möte göra för att det ska bli bra! Fick en liten ide av en som jobbade idag. Jag ska bog skriva en lista på vad jag känner att jsg vill klara av, och vad jag kännner att jag behöver för att uppnå dessa mål.
Jag är så jävla glad över att jag på helt egen hand klarade av att föra detta samtal! Som sagt så kände jag mig så otroligt lättat efter samtalet!

Idag har jsg varit på stan, slutade 13.30 och hade tid op vpm 16. Så jag gick ner på stan, kollade lite i affären och sedan satte jag mig och tog en pepsi max på ett café. 
Min lärare på miroi sa till mig att strunta i varningarna som jag får på de inlämningnarna som inte lämnas in eftersom jag är på praktik. (Började praktiken två veckor innan kursplanen så de kursen som ska in nu tar jag efteråt istället). Jag fick varningar att on inlösningarna inte kommer in kommer min kurs inaktiveras. Så jag hade lite panik, men det är löst nu! 

I helgen ska jag mest chilla och ta det lugnt och njuta av ledigheten. Gud vad jag uppskattar lediga dagar nu, sedan jag började på praktiken!! 

Idag har jag lyxat till det ned Philadelphia istället för bara shakes! Yum yum! Det var sjukt gott alltså! 

Men en sak vet jag, att arbeta med äldre än ingenting jag vill göra framtiden! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar