fredag 17 juni 2016

Gyllene cirkeln

Igår natt hämtade pappi mig och vi körde och hämtade farmor. Sedan körde han oss til Landvetter. Flygturer gick bra och efter 2.5 timmar var jag farmor framme på Island. 
Vi åkte direkt från flygplatsen till den blå lagunen. Det är en stor badanläggning i en varm källa. Det var helt fantastiskt! Vi bytte om till badkläder, och jag kletade in hela håret i balsam. Receptionisten sa att eftersom det är så otroligt mycket svavel i vattnet kunde håret bli jättetovigt. När vi sedan gick till vattnet var det jättekallt. Men vattnet var sååååå varmt! Det var så otroligt varmt! Och vackert. Vi låg i en bra stund innan vi begav oss till hotellet. Det är ett jättetrevligt hotell. 

I morse gick vi upp tidigt. Det var lång utflykt framför oss. Vi åkte runt på den "gyllene cirkeln. Det var en bussutflykt som körde runt på Island. Ut i naturen! Vi åkte hemifrån 7.45 och var hemma 17. Vi har fått se massor av saker. Vi har sett geysrar, vattenfall, vulkaner, natur m.m.
Det bästa var helt klart vattenfallet och geysrarna. 
Vattenfallet var jättestort och den dånade mycket. Har aldrig varit på nåt sånt innan. 
När vi kom fram till geysrarna.. Det var riktigt häftigt! Det var en stor som var aktiv och flera små som bara bubblade. Vi ställde oss runt den aktiva och väntade. Efter en stund fick den ett utbrott! Det var så häftigt. Jag gick runt den sedan och väntade igen. Men när utbrottet kom blev jag (och alla andra på den sidan) blöta för allt vatten hamnade på oss! Haha...!
Det var en bra guid i bussen och dessutom kunde han svenska. Det var bra. 
Han berättade att de odlar bananer på Island året om. Det är ganska häftigt. Och dessutom är vattnet så rent här från alla källor att man kan dricka det direkt. Så det gick stora vatten ledningar från naturen in i Reykjavik! 

Nu i kväll har vi varit på stan. Det är Islands nationaldag idag! Så det var mycket folk på stan. Dessutom är det ju fotbolls-EM och de har ställt ut en storbilds-tv på torget.
Det var så otroligt vacker väder nu i kväll. Blå himmel och skinande sol. Kändes inte direkt som det var Island vi var på. Vi har strosat runt ett tag och i morgon blir det valsafari!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar