söndag 19 juni 2016

To risky

Snart kommer bussen som ska köra oss till flygplatsen! Den kommer 20.45 isländs tid. 
Igår var vi på ett riktigt äventyr! Vi var på valsafari! På morgonen blåste det väldigt mycket, men inte något vi direkt tänkte på. Så vi gick vid lunch ner till hamnen där båten var. På båten delade de ut åksjuketabletter för att det blåste så mycket. Jag är inte rädd för mycket, men djupt vatten är jag väldigt rädd för! Men jag och farmor tog faktiskt varsin tablett även om vi inte brukar bli åksjuka. 
Båten äkte och ju längre ut vi kom desto kraftigare blev vågorna. När vi kommit en bra bit ut på havs gick vi upp på det övre decket för att ha så bra syn över havet som möjligt! Vi fick då se en hel delfinfamilj som följde med runt båten ett tag! Riktigt coolt! Men vågorna var så kraftigare att jag började bli riktigt nervös. Det kändes som om båten skulle tippa, på riktigt! Farmor gjorde sitt bästa för att lugna mig. Funkade bra i börjar men vågorna fortsatte att öka. Vi fick då se två delfiner komma hoppandes i vattnet!
Men när vi stog där uppe på decket, fastklamrad i räcket, hörde jag i högtalaren "this adventure is to risky, we must turn the boat". Rädd blev jag! Vi gick ner en trappa och då kändes det lite bättre. Och efter en timme var vi inne i hamnen igen! Vilket äventyr ! Haha, både extrem rädsla men samtliga glad över att ha sett delfinerna!
Idag har vi först varit på ett museum som tog oss genom Islands historia från 800-talet och framåt. Riktigt häftigt hur välbevarat allt var. Allt ifrån svärd till smycket, ben och mycket annat! 
Sedan tog vi bussen till Islands djurpark. Där fanns hästar, hönor, kaniner, kossor osv! Fick några riktigt söta bilder. Det fanns en islandshäst med ett föl. Så sööööööt! Haha, hittade en studsmatta där och jag kunde så klart inte låta bli att hoppa lite xD
Och nu har vi även varit i det stora konserthuset! Häftig byggnad alltså! 

Vi har haft strålande sol även idag! Så underbart! Kunde knappt tro att man är på Island. 
Jag har köpt en souvenir också. En snökula med två små simmande sälar i :-).

Så i natt går flyget hem och vi landar i Sverige i morgon tidigt tidigt. 

I morgon kommer ebbisen till mig och vi ska chilla hela dagen. Få ordning på dygnsrytmen lite ;-)

1 kommentar:

  1. Häftigt att se delfiner även om själva båtturen var läskig. Skulle också ha blivit lite smånervös sådär :P

    SvaraRadera