torsdag 22 januari 2015

Frigång

Jag har fått besked ang helgen. Det blir inte ekis. Det var mycket sjukdom och de vill hellre att jag kommer på en vardag då det är bättre med personal. Helt okej för min del. Men det blir ju lite svårare att komma en vardag. Men vi får se hur det blir. De hör av sig på onsdag.

Jag har fått frigång! jag hade inte ansökt om det eller så. Utan en personal kom och sa det till mig. Än så länge har jag bara på området. Men förhoppningsvis utökas det sen. Jag skulle ge allt för en fika ensam på stan. Kanske låter tråkigt men att fika ensam har jag inte gjort på väldigt länge. 
Jag var nere till kiosken innan. Det finns två kiosker här. En där man kan köpa ciggisar och sen en inne på sjukhuset. Jag gick till båda. Ciggisar och laddat upp med tuggummi.

Jag ska åka och titta på en kanin i helgen. Jag kan inte köpa en i djuraffären. En kanin som varit inne hela vintern kan man inte sätta ut i en utebur. De måste vänja sig vid kylan så de kan odla vinterpäls. 
Det måste varit ödet. Min mamma hittade en tjej som sålda några av sina kaniner. Det var hanar som var ca 6 månader tror jag. Vet ej vilken ras. Så dit ska vi på lördag. Och hon sa att de kan hålla honom tills jag kan hämta honom när det är dax. Men det måste ju "klicka" mellan mig och honom. 
Så vi får se hur det blir. Men jag tror inte hon kan hålla honom så där superlänge. 
För mig, att ha en kanin ger mig motivation att hålla mig skadefri. Jag kan liksom inte lämna min lilla vän. Det har jag varit med om. Jag hade en råtta när jag bodde på ett behandlingshem. Jag blev inlagd väldigt mycket, ibland flera månader i sträck. När han blev sjuk var jag inlagd och kunde inte vara med honom i slutet. Så jag var inte där när han dog..! det var fruktansvärt om jag vill aldrig vara med om det igen. Så jag ska se till att finnas där gör den lilla vännen. Den blir mitt ansvar och jag ska se till att inte svika den!
Har kollat lite på burar på nätet. Har hittat en jättebra sida med många olika sorter och snabb leveranstid. 
Men jag har liksom inget hum om när jag kan ta dit honom om jag bestämmer mig för att köpa en av dem. 

I helgen ska jag hem. Jag tar tåget i morgon vid två. Sen möter mamma mig på stationen. 
Det är dock lite oklart hur det blir med tillbakaresan. Antingen åker jag tillbaka på söndagen. Eller så blir det på måndag. De ville att jag skulle till vpm då. Isåfall måste jag vara ensam hemma och ta mig dit själv. Jag ser inga problem med det. Men det måste läkaren godkänna. För min del spelar det ingen roll om jag åker tillbaka på söndag eller måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar