fredag 20 augusti 2010

veckan som varit

Nu är jag hemma!
Veckan har varit både bra och dålig. Men mest fantastisk!

När jag kom dit pratade vi med dem, och de lovade att helt och hållet lämna mig i fred, inte tjata eller över huvud taget bry sig om jag äter, inte äter, äter konstiga saker, bara dricker osv. Och de lovade verkligen! Men så blev det så klart inte!
Vissa av fritidsledarna har helt lämnat mig i fred, det har varit bra. För chamsen att jag äter är ju så mycket större om ingen tjatar eller bryr sig. Men vissa har varit helt jävla dumma i huvet.
En dag frågade Js, som en heter om jag ville ha veg.färs i tacosen. Jag sa "NEJ jag vill inte ha!" Och han sa "okej" och la tillbaka den i frysen. Sen när vi ska äta kommer en annan av dem fram som heter Åa och säger "din veg.färs står där Julia!". Så jävla arg jag blev!! Det var inte så att hon inte visste att jag sagt nej. Och när vi skulle grilla sa jag att jag inte ville ha, lite senare kom de och sa "men om du måste välja denna eller denna. Vilken vill du ha?". Jag valde ingen.... Igår när vi va i matsalen frågade Js om jag inte skulle be mattanten om min veg.mat. Jag sa nej, men han tjatade på och frågade om han skulle fråga, om jag ville äta uppe i vårat kök... Fattar de inte? De ska inte bry sig, det är ingen fara! Jag äter tillräckligt. Jag känner min kropp, jag känner när jag behöver mat. Gaah... De ska fan lämna mig i fred som de lovat!

Ämnena vi läst har varit både bra och dåliga. Ekologin var tråkig och det tror jag den kommer fortsätta vara. Massa skit om blommor, inget jag bryr mig om. Men djurkunskapen var helt okej. Och basmaskin kommer bli kul, det vet jag. Och det kommer häst och stall också. Matten kommer nog också bli helt okej. Men engelskan, svenskan, datakunskapen och idrotten vet jag inte vad jag kommer tycka.

Nästa vecka kommer vi få prova på lite olika fritidsaktiviteter. Vi har fritidsaktiviteter mån, ons. Jag ska prova på klättring, häst, skapande och skytte. När man provat sina val ska man välja två av dem. Är helt säker på att jag väljer häst iaf.
På tisdagar har vi "fri kväll". Efter middagen får vi göra vad vi vill bara man kommer i tid till fikat och sånt.
Tordagar ska man städa hela sitt rum. Verkligen STÄDA, putsa, dammsuga.. Fy fan, men gör man det och får det godkännt får man åka till Ica maxi! Och det är det fan värt :D.
Och på fredagar åker man hem.

Idag hade vi bara två lektioner innan lunch, basmaskin och svenska. Sen var det lunch och packa lite och sen ta det lugnt. Vid 13 åkte vi som skulle ta tåg från 1:an, några från 2:an och nån eller några? från 3:an in till stationen. Vi var ganska många. Tåget gick vid 14 så vi hade en bra stund på oss att fixa biljett.
När tåget kom till varberg så hoppade jag och en tjej från 3:an av. resten fortsatte till gbg. Jag höll henne sällskap medan vi väntade på hennes buss och då var jag lite lat så jag bad mamma hämta mig på väg hem från jobbet. Hon kom och hämtade mig typ samtidigt som tjejens buss gick.

Veckan har varit extremt utmattande. Jag har somnat på två lektioner! Pinsamt. Jag och en tjej till i klassen har fått dubbelrummen. Det finns två rum i hela korridoren (vad jag vet iaf så finns det bara två?) som är extra stora, och jag hade turen att få ett av dem :D. Så jävla fint rummet är. På kvällarna lyssnar jag på "så länge vi båda andas". Galet bra. Dagarna går ändå ganska fort. Efter skoltid har vi ganska mycket att göra...! skönt! Visst har jag haft skärtankar och velat göra det. Men det har aldrig varit nära. Och det är inte alls i närheten av vad det var innan skolan började.
Jag är ute och röket ganska mycket, och det är då jag är social. Väldigt många röker och alla röker på samma ställe. Jag känner mig ganska pratsam. Faktiskt ;) Vågar mer och mer. Men inte så mycket med killarna i min klass, mer med tjejerna. De i de övre klasserna är väldigt trevligt. Jättesnälla många av dem alltså!
Så jag känner att jag verkligen trivs och gjort ett rätt val att gå där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar