fredag 18 juni 2010

utskrivning på G!

Idag fick jag ÄNTLIGEN prata med läkaren! För första gången. Men han ville ge mig nattpermissioner i helgen för att se att det funkar hemma, för han har i planerna att skriva ut mig på måndag! Så jag fick första perm fre16-lör16 och funkar det är det bara för oss att ringa och be om en natt till, så beviljar en läkare det. Så får jag stanna hemma till söndag. Funkar dessa permissioner nu blir jag utskriven på måndag! Då blir jag fri. YEAY.
Men skadar jag mig innan midsommar blir det ingen midsommar i stockholm för mig. Så jag får inte för något innan alltså. Men det hade jag redan räknat ut alldeles själv, gud vad smart jag är.
Sen började han babbla om Naltrexonet. Han frågade om det verkligen har nån effekt..! Men herregud? PIVA, mamma, pappa, Ra, boendestödet, ALLA har ju tjatat om det just för att det har en sån bra effekt. Hallå? Någon hemma eller? Eller tror han att jag ljuger? Den har ju jätteeffekt på mig, vill jag låta bli att skada mig och tar den vid de tidpunkter som är bestämt så hjälper det otroligt mycket, inte på underarmarna men på övriga kroppen vill jag inte skära mig, kan inte skära mig när jag har medicinen i kroppen. Det gör ont på ett sätt som jag inte vill, jag får inte det där "välbefinnandet" som jag brukar och det känns liksom inte bra alls helt enkelt. Så när jag har ångest (eller skär mig pga nåt annat) och av nån anleding inte vill/kan skada mig på underarmarna så väljer jag hellre att låta bli än att skära mig på resten av kroppen, så visst har den en JÄTTEeffekt?! Jag förstår inte varför de inte skriver ut Naltrexon till fler självskadare.. Fast all medicin fungerar ju inte likadant på alla människor iof, bara för att den fungerar på mig behöver den ju inte fungera på nån annan. Men jag har aldrig pratat med någon som fått den medicinen. Och den hjälper iof bara om jag skär mig djupt, jag måste komma under huden typ för att känna av effekten.. Men ändå liksom... Det är fler än man tror som karvar djupt i sig själva tyvärr..!

Nu väntar jag bara! Jag ska ju få sova hemma för första gången på tre veckor! längtar så... Men jag ska sova hemma hos mamma, för det är hon som ska ta ridningen i morgon. Pappa ska på fest ikväll så han kan inte. Och de vill ju knappast lämna mig ensam på en permission liksom. Det tror jag inte ens avdelningen hade tillåtit liksom.
Imorgon blir det sista ridlektionerna innan sommaren :(:( Undrar vad vi kommer göra. Hoppas vi kommer rida ut! Jag är lite rädd, för på igenridningen förra lördagen så ridläraren att hon hade tänkt att vi egentligen skulle ridigt till vad det nu hette och testat hindrena där, på nån terrängbana typ? Det kan ju inte jag..? Får se hur det går med det. Glömt önska häst, hoppas jag iaf inte får Kentucky. Har ridit han så mycket nu.

Jag hittade mitt ridlägers hemsida! Allt låter ju toppentoppentoppen alltså! Där finns bilder från tidigare läger, info om hästarna, program för lägret m.m. Och det är inte bara ridning två gånger om dagen, utan man fodrar och fixar i stallet, hämtar in dem från hagen, teori, kvällaktiviteter m.m. Man kan flera dagar välja inrikting på ridpassen! Och en dag slås båda ridpassen ihop för en långritt, så man hinner rida låååångt med sin häst. Som jag fattade det så får man en "egen" häst under veckan. Man byter inte varje pass/dag. Det låter ju skitkul alltihop! Fast det var inte ridning första dagen! Det är läger varje vecka hela sommaren och endast min vecka och en till var det inte ridning första dagen, typiskt! Men men..Det gör inte så mycket :P jag tror jag kommer få rida tillräckligt ändå faktsikt. Och sen veckan efter så är det ju ridkursen, ridning 4 dagar i rad.

Jag hoppas jag inte är i allt för dålig form när plönninge börjar. Och då menar jag på ridningen! Att jag glömt liksom... Fast ridkursen slutar typ 10 dagar innan Plönninge börjar, och så om jag räknat rätt så kommer jag ha ridit ca 15 lektioner på två veckor. Så jag kommer nog inte ha tappat och glömt för mycket. Jag kanske till och med lärt mig mer? ;) Eller vafan, nu när jag tänker lite mer på det. Ibörjan av lägret kommer det nog gå halvbra typ sådär, men jag kommer nog utvecklas en del och lära mig en hel del grejer! POSETIVA JULIA Så jag kommer förhoppningsvis va bättre i slutet av sommaren än i början.
Det behöver jag verkligen bli. Jag börjar få lite ångest.. Jag ska börja på ett hästgymnasium och är skitkass.. USCHA. pinsamt? kanske inte.. kanske...
Fast huvudsaken är att jag inte är sämst! Och det är jag inte :D när jag tänker så känns det lite bättre. Fast iof, förra året sökte jag och då hade jag inte ens börjat på ridskolan!
BORT MED DE TANKARNA JULIA! DU VET JU ATT MAN INTE BEHÖVER VARA PÅ EN VISS NIVÅ! MAN BEHÖVER INTE HA 10 ÅRS RIDVANA FÖR ATT PASSA BÄTTRE PÅ UTBILDNINGEN ÄN NÅGON SOM BARA HAR 1!
Jag vet.. Men det är ändå rädd att va sämst bland de som kommer välja "häst".. Fast när jag var där på provapå så var det bara jag och en tjej till, plus killen från ridskolan som kunde säga att de skulle välja häst. De andra var mer inne på "maskin". Och det kändes som om vi tre var på ganska samma nivå. Det skillde inte 5 år emellan oss iaf. speciellt inte mellan mig och killen. vi rider ihop.
Jag undrar så över vilka klasskompisar jag kommer få. Jag är faktiskt tveksam över om min ridskolekamrat kommer börja i min klass. Men jag vet att jag inte kommer va sämst i klassen, för killarna från prova på veckan, flera av dem hade i princip aldrig suttit på en häst. Men de väljer ju Plönninge för Maskininriktingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar